Goed geholpen door Rick hij neemt de tijd voor en legt alles letter voor letter uit. Topper!!
Met onze handige berekentools krijg je snel inzicht in de mogelijkheden, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
Een hypotheek aanvragen voor een tweede huis is vaak beperkter dan de aanvraag voor een eerste huis. Logischerwijs zijn banken terughoudender een financiering te verstrekken, met het risico dat het niet kan worden betaald. Hoeveel geld je kunt lenen voor je tweede huis verschilt per bank en je financiële situatie. Vaak ligt het maximum tussen de 60 tot 80 procent van de woningwaarde. Het overige bedrag dien je met eigen geld te financieren.
De kosten die gepaard gaan bij de aankoop van een tweede woning zijn vergelijkbaar met de kosten bij een eerste woning. Houd onder andere rekening met kosten voor de taxatie, de makelaar, notaris en de overdrachtsbelasting. Ook zul je de kosten koper moeten betalen.
Wanneer je over voldoende eigen vermogen beschikt en in het bezit bent van een eerste koopwoning, dan kan het interessant zijn om een tweede huis aan te schaffen om te verhuren. Door de verhuur kun je namelijk een hoger rendement behalen dan bijvoorbeeld je spaargeld vergroten. Een tweede huis kopen voor verhuur gaat wel gepaard met een aantal regels. HypothekenUnie informeert je er graag over.
Het is mogelijk om je tweede huis gedeeltelijk of volledig te financieren met je overwaarde. Veelal wordt je huidige hypotheek met je overwaarde verhoogt, waarmee het tweede huis kan worden bekostigd. De financieel adviseurs van HypothekenUnie berekenen graag wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn bij de aankoop van een tweede huis. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in!